2012. december 5., szerda

Ultima Ratio




A 2008. szeptember 15-én kirobbant újkori történelem legnagyobb válsága egyre mélyebbre ránt minket. Sajnos csak nagyon kevesen tudják, hogy ez valójában nem egy átmeneti válság, hanem a jelenlegi társadalmi-gazdasági rendszer haláltusája.

Képzelj el egy komor napot a jövőben, a nem oly távoli jövőben, amikor gyermeked csillogó szemekkel néz rád és megkérdi, hogy mindig ilyen világban éltek-e az emberek. Képzeld el, ahogy azokba a nagy, csillogó, reményvesztett szemekbe nézel, s a kérdés késként hatol szívedbe, de nem oltja ki az életedet, csak iszonyatos fájdalmat okoz. Gyermeked szeme nem a boldogságtól csillog, hanem a fájdalomtól… könnyes. A gyermeked tekintetét nem bírva állni, elnézel felette és egy elpusztult, üszkös világot látsz. Éhes vagyok, nyöszörgi halkan gyermeked. De te, már csak a halott világot látod, amelyben keresni kell az életet, s ekkor eszedbe jut, hogy aznapra még nem is biztosítottad gyermeked számára az élelmet, s különben is, mi volt előbb az a nesz… talán egy másik elveszett családapa keres élelmet, s gyermekedet szemelte ki prédának… összerezzensz, félelem uralja el a testedet és lelkedet, felkészülsz az élethalál harcra. Annak tudatában, hogy nem a saját életed a fontos, hanem gyermekedé. S gyermeked kérdése megválaszolatlan marad… talán örökre.

Ébredj fel! Ez nem képzelgés, hanem egy nagyon is lehetséges jövő; igaz annak az esélye, hogy ezt megéld, igen alacsony. Nem azért, mert nem következhet be, hanem azért, mert valószínűleg már hamarabb meghalsz, gyermekeddel együtt.

Gondolkozz! Nézz körül a világban! Szerinted hová tart?! Jó irányba?! Először erre adj önmagadnak választ. Normális életet élsz, ma, Magyarországon? Van jövőd? Van hazánknak jövője? Normális irányba halad a világ és az emberiség? Van jövője? Mennyi időnk van még?

HARCOLJ! Tájékozódj gyorsan! Cselekedj most! Ha nem is akarod megakadályozni, legalább készülj fel, hogy valamivel nagyobb esélyed legyen.

HARCOLJ! Ha a gyereked megkérdezi könnyes szemmel hogy mindig ilyen volt e a világ, és meg is kapja a választ, akkor utána a következő kérdés az lesz, hogy:
Miért hagytad?
Miért hagytátok?

... s az a lelked halála lesz; azt a szúrást már nem a szíved, hanem a lelked kapja… 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése