2012. május 8., kedd

Válaszút

Lezajlott a görög választás. Teljesen egyértelmű, hogy a görög népnek elege van az IMF-ből, és az EU-ból IS.
Az IMF párti csoportosulások nem kaptak abszolút többséget, sőt, szükségük van az IMF hitelt ellenző erők segítségére a kormány alakításhoz. Azonban van egy bökkenő.




Az ellenző pártok nem lépnek koalícióra. Teljes a káosz és a fejetlenség Görögországban. A kormányalakítás most épp a Radikális baloldal kezében van, de ők kijelentették hogy egy forintot sem fizetnek többé államadósságra, és új hitelt sem vesznek fel.
Az Arany Hajnal nevű szélsőjobb párt is bejutott, így még az ő segítségük is kell(het). Ők aknásítanák a határokat, és lelövetnének minden bevándorlót.


Teljes a káosz. Az EU vezetői karantéba helyeznék az országot, de kizárni nem akarják (vagy merik) az Euró övezetből, mert az a többi periféria államot is érintené.


Az EU vezetői félnek. Félnek a kommunistáktól, akik államosítanák a bankokat, félnek a szélsőjobbtól, aki aknákat telepítene, és lelövetne minden bevándorlót, fél a radikális baltól, aki nem fizetne egy fillért sem az államadósság után.


Egyértelmű, és tudják, hogy ezzel a görög választással megindult az Euró zóna felbomlása (sőt, magáé az Unióé is)


Ugyanis a görög pénzügyminisztérium kijelentette, ha nincs új hitel, júniusra kifogynak a pénzből. Ha a Sryza alakít kormányt (ami most a legvalószínűbb) kikerülhetetlen lépés lesz a bankok államosítása, és a drachma azonnal nyomása. Vagyis, Görögország kilépteti magát az Euró zónából. De ez csak a kezdet.


Nyugati politikai elemzők már nem csak attól félnek, hogy ez az eurozóna felbomlásának kezdete, hanem attól is, hogy emiatt nemsokára felbomlik az Európai Unió területi egysége is. A bevándorlás politikában egyetért ugyanis a szélső bal és a szélső jobb is. Ami a határellenőrzés vissza hozatalát jelenti.
És ez lavinát indíthat majd el...


KIRA 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése