2012. június 17., vasárnap

Görög D-day (Folyamatosan frissül!!!!)

Ma tartják Görögországban a választásokat. Nem sok lehetőség van. Görögországban az IMF párti erők nyernek, ennek hatására az Uniot az egyesült államok irányába terelve. Radikális vagy szélső erők nyernek, és Görögország kilép az Euroövezetből, sőt talán magából az Unióból is. (Kérdés hogy Brüsszel hagyja e ezt.) Az Euró övezet felbomlik, sőt, maga az Unió is mély válságba zuhan, majd megszűnik.

Újból érvénytelen választás születik, ebben az esetben valószínű, hogy a katonaság puccsal át fogja venni az irányítást. Kérdés az, hogy a katonaság az IMF felé hajlik, vagy a Görög nép felé...

Adatok 18:00 után várhatóak!

(Folyamatosan frissül!)

Update! 

A rettegés már totális a nyugati sajtóban. A globális amerikai lapban számtalan cikk foglalkozik szinte apokaliptikus hangnemben a holnapi görög választások várható hatásával. A görög üzleti élet gyakorlatilag leállt, írja a címoldalról induló, athéni keltezésű tudósításában a lap, amely megemlíti, hogy egy görög középiskolai tanárnőnek havi bére 1400 euróról 884 euróra zuhant. (És mennyi magyar kollégájának fizetése?) A 3-ik oldalon, Londonból keltezett, ugyancsak a görög válsággal foglalkozó cikk attól tart, hogy a vasárnapi választások nyomán Európában nő a politikai káosz és a nacionalizmus. Az országot és az egész balkáni területet a hiperinfláció, politikai instabilitás, a közszolgálatok szétesése, a határokon keresztül történő migráció növekedése, sőt a törvényes rend összeomlása is fenyegeti. (Jé, csak leesett végre...) 


Ha nacionalista politikusok veszik kezükbe a hatalmat az országban, nőhet a feszültség Törökországgal is. Olyan társadalmi és gazdasági robbanással eshet szét minden, amely hullámokat vethet a határokon át egy igen lobbanékony térséget elárasztva. A lap vélemény rovatában Nikosz Konstandarasz, a görög Kathimerini napilap főszerkesztője azt írja, bárkire szavaznak a görögök, a katasztrófa már nem állítható meg.


A magyar nép is választás előtt áll, és a forráspont egyre közelebb: megéri-e a nyugathoz tartozni? Megéri-e megvárni, amíg ránk kerül a sor? Vagy jobb inkább felvenni a harcot és elébe menni a dolgoknak? Ezen gondolkozzon el mindenki, aki nem akarja megvárni, hogy az ATM ne adja ki a saját fizetését....


(Folyamatosan frissül) 




UPDATE



Gránátot dobtak a Skai Tv-nél!




Ismeretlenek gránátot dobtak a Skai Tv épületéhez athénban. Az utóbbi időben ezt a média szolgáltatót sok bírálat érte a radikális bal felől. 




UPDATE: Fej fej melletti küzdelem!


Fej fej mellett halad az exit poll szerint az új Demokrácia és a Sziriza. Mind a két párt 27 -30 % -ot kapott a szavazatok eddigi száma szerint. 


(megjegyzés: mind e közben az osztrák kancellár mielőbbi bank uniót akar az euró övezetben. véletlen?) 


UPDATE


100%-os feldolgozottságnál a helyzet állása a következő:
Új Demokrácia: 29,65%
Syriza (Radikális Baloldal): 26,89%
Pasok: 12,28%
Független Görögök: 7,51%
Arany Hajnal: 6,92%
Demokratikus Baloldal: 6,25%
Kommunista Párt: 4,51%
Az Új Demokrácia tárgyalásokat kezdeményezett a kormánykoalícióról.

A nagy meglepetések még hátra lehetnek... 

A kérdés most inkább az, meddig dagadhat még a görög lufi, mert a gránát dobás mutatja, hogy az utcán a helyzet rosszabb lesz...

Meglátjuk...

KIRA 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése