2012. június 4., hétfő

Láncreakció... (USE vs Görögország)

Görögország már nem is titkoltan készül a drachma újbóli bevezetésére! Pár napja a Bloomberg grafikonokon megjelent a görög drachma mint fizetőeszköz az EURO után! Vagyis a pénzpiac is tisztában van vele, hogy a görögök kilépnek a zónából.

De ez a gyakorlatban számos akadályba ütközne! A görög energia-felügyeleti hatóság feje: Nikosz Vaszilakosz
A fent említett úriember válságtanácskozást hívott össze a hétre, hogy megakadályozzák az ország áram és gáz ellátásának összeomlását. Kaptak egy levelet az egyik gáz szolgáltató cégtől, hogy ha az áramszolgáltatók nem rendezik a számláikat, akkor felfüggesztik a számukra az üzemanyag ellátást. Na már most, egyetlen olyan szolgáltató van, ami tudná pótolni a kieső hiányt, ez pedig a: DEI CEO ami állami tulajdonú. Azonban az IMF nyomására nemrég a cég egy részét privatizálták, a maradék pedig ha nem kap azonnal hitelt, nem elég a termelésre, vagyis fennáll annak a veszélye, hogy az ország áram és gáz ellátása összeomlik. Ugyanis ezt a helyzetet már nem oldják meg a kis szolgáltatók túlterhelésével. Ha omlik a rendszer, akkor a görög háztartások áram nélkül maradnak. A gáz pedig 80%-ban a Gazpromtól érkezik, vagyis ha nem tud fizetni az ország, a gázt is lekapcsolják.



Eközben a Welt am Sonntag német lap szerint júniusban bejelentik az Európai Unió átfogó reformprogramját. Ez a reformprogram előírja a közös pénzügy-, adó-, kül- és biztonságpolitikát.

Magyarul: Ez az USA alapjaira épülő szuper államot akarnak létrehozni (olvass vissza!). Ezen kívül a
 tagállamok adóbevételei közvetlenül az uniós pénzközponthoz jutnak, nem lesz önálló külpolitika, a NATO reformjai szerint a nemzetállamok hadseregeit leépítik, és fokozatosan áthelyezik a központi irányítású Európai haderőhöz. Bevezetésre kerül az egységes bankfelügyeleti rendszer, központi szabályozás alá kerül a munkaerőpiac és a szociális ellátórendszer.


Természetesen nem súrlódások és ütközések nélkül, nem pláne 700 - 800 vagy 1000 éves államokkal nem lesz gördülékeny ez a terv, vagyis kemény ellenállásra számítanak, nem véletlenül, ugyanis az EU ellenesség olyan magas mint még sosem volt. Egy nyílt diktatúra bevezetése (ami már szükséges, tekintve a görög helyzetet, ami láncreakciót indít majd el, és ezért kell most már a nyílt, demokráciát is félre dobó diktatúra) szükségessé vált. Ha ez a reformot megszavazzák (márpedig úgy tűnik meg fogják, ugyanis már képtelenek a Brüsszeli politikusok távlatokban gondolkodni) akkor az Unio szét esése csak idő kérdése lesz.

KIRA 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése