2011. november 21., hétfő

A Gerilla harcmodor I.

Közeleg az az idő, amikor (fájó kimondani de ez a helyzet!) szükségünk lesz un. városi, rejtőzködő, másnéven GERILLA harci ismeretekre.

Ez egy hosszabb sorozat lesz, ami alatt mélyrehatóan kivesézem a témát, ez a bevezető rész csak nagyon minimálisan és lényegre törően tér ki magára a harcászatra.

Mi is a gerilla harcmodor lényege? A rejtőzködés, Lesből támadás, meglepetés stb stb.

Különféle szabotázs akciók mint pl fegyverraktárakon katonai létesítményeken rajtaütés, hidak vagy vasúti vonalak megrongálása, kalózrádiók és tv adások sugárzása, vagy éppen propaganda lapok terjesztése, hogy minél több embert nyerjenek maguk mellé.

Az elején fontos leszögezzem, van a passzív gerilla harcos és az aktív gerilla harcos. Mind a kettőre ugyan olyan nagy szükség van, csak a háború más idejében!

A passzív gerilla harcos foglalkozik általában a médiával, újságokkal rádiókkal, sőt, nem ritkán tv-kel. Ez abból áll, hogy propaganda lapokat terjeszt, a saját ügyét hirdeti, vagy épp kalóz rádió állomást üzemeltet, vagy épp televíziót. Az ő szerepe a háború elején különösen fontos, mivel ő az, aki megnyeri az emberek támogatását, bizalmát. A háború közben sem kisebb a szerepe, de akkor a fő szerep már az aktív harcosokra hárul. Ők azok, akik eleinte csak kisebb akciókat, pl fegyver raktárak elleni roham vagy élelmiszer raktárak elleni támadásokat hajtanak vége, hogy feltöltsék a készleteket, de különféle szabotázs akciókat is hajtanak végre, hogy nehezítsék az ellenség dolgát.

Egyenlőre ennyit erről, a következő részben elkezdjük részletesen kivesézni a harcmodort.
A II. rész a passzív harcmodort kezdi szétbontani, először a Pszichológia hadviselésre koncentrálva.

Ébredjetek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése