2012. január 18., szerda

ÉLET a halál után?

Az utóbbi napokban egyre erősödnek a vélemények, mely szerint ki kell lépnünk az Európai Unióból. Mások azt mondják, hogy a szervezeten kívül nincs számunkra élet...

Mi az igazság? Mik a lehetőségeink? Mi vár ránk ebben vagy abban az esetben? Megpróbálom felvázolni a helyzetet.

Ha Magyarország kilépne az EU-ból, akkor az azonnali csődöt jelent. (Ami nem feltétlenül rossz) Miért? Az IMF nem adna hitelt, az EU-s forrásoktól meg elesne az ország.

Ha kilépünk mik  a lehetőségeink?

Ahogy mondtam, azonnali csőd következne egy esetleges kilépés esetén. A forint elértéktelenedik, a nyugati piacoknak lőttek (bizonytalan ideig). DE! Magyarország olyan adottságokkal rendelkezik (termőföld, vízkészlet, Ipar) amely párját ritkítja. Azonnal fel kellene vennünk a kapcsolatot a Kínai, a Török, a Perzsa, az Orosz és és a többi nagy keleti ország piacaival, akiknek búzát, árpát, almát, paradicsomot, húst és Isten tudja még mit tudnánk szállítani.

A nemrég vissza vásárolt Rába lehet az első, a feltámadó magyar ipar első bástyája. Az orosz piac ma is szívesen venné a jó, erős, strapabíró Ikarus buszokat például.

Egy új valuta létrehozásával, saját adottságainkra építés után, Magyarország számításaim szerint egy, másfél év alatt normalizálná, 3-4 év alatt beérné az EU átlagot, 5-6 év alatt pedig MEGHALADNÁ pl Németország gazdasági szintjét...

Határainkat egyből le kellene zárni ( Ergo határőrség új munkahelyek) a sorkatonai szolgálatot békeidőben is visszahozni ( munkaerő piac felszabadulás) és így tovább...

Persze ehhez szükség van egy VEZETŐRE, mert a mostani parlamenti pártok impotensek, beszariak, korruptak ehhez.
Vagy igazi, nemzetért tenni akaró pártok, vagy KORMÁNYZÓSÁG, sőt KIRÁLYSÁG lehet képes erre.

Ha nem lépünk ki?
A megalakuló Európai Egyesült Államokban Magyarország egy gyarmat, egy semmi, amibe bele lehetne rúgni. Ezért csak és kizárólag az első lehetőség jöhet nálam szóba.

Ha kilépünk, akkor a többi elnyomott kis tagország sem lesz rest. Ezt tudják jól az EB tagjai... ezért most példát akarnak statuálni velünk. DE!

Az EU-nak nagyobb szüksége van ránk, mint neki rá. EZT KELL MEGÉRTENI! EZT KELL FELFOGNI!
Sőt... egész Európa függ attól, hogy mi kihez állunk. Visszatérünk Keleti gyökereinkhez, magára hagyva a számtalanszor megmentett Európát, aki cserbenhagyott minket nem is egyszer. Vagy maradunk, és megint megvédjük őt mint a történelem során már annyiszor.

Mire gondolok? Mi ez a képtelenség hogy egy egész kontinens múlik azon, hogy mi hova állunk?

Egyszerű válasz. Háború a vízért...

KIRA  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése