2012. január 5., csütörtök

Helyzetjelentés a frontról: Készenléti hitel, Forint kivégzés, Vagyon zárolás

Milyen meglepő, a tegnapi 320 forintos Euro után meghátrált a kormány... jöhet a készenléti hitel...
Egyből megállt a forint zuhanása... Fellegi Tamás egyebek mellett azt mondta, hogy a kormány tisztában van a helyzet komolyságával és azzal, hogy mi a tétje az IMF-tárgyalásoknak, ezért határozott szándéka, hogy minél gyorsabb megállapodást érjen el. Azt is elmondta: olyan készenléti hitel elfogadható Magyarország számára, amely rögzíti, hogy van benne elővigyázatossági elem, tehát nem azonnali hitelfelvételt jelent. Megerősítette azt is: a kormány kész bármilyen kérdésben egyeztetni az IMF-fel és az EU-val.

Ennek ellenére 
 a világgazdaság ma délelőtti híre szerint a Morgan Stanley közgazdászai mai elemzésükben a forint eladására bíztatják a pénzpiacokat. A magyar gazdság utolsó védvonalait ostromolja a nemzetközi nagytőke. Amennyiben ez tényleg igaz, akkor bekövetkezhet egy gyors eladási hullám, aminek következtében az ország elveszíti a devizatartalékát, hiszen a jegybanknak be KELL avatkoznia. Azt a tartalékot, ami az IMF-en kívül biztosíték lehet az ország működtetésére... 
Eközben már nyílt titok egyes pénzintézeteknél, hogy a kormány a csődhelyzethez közelegve zárolni fogja a vagyonokat.   2 milliós (!) összeghatárról van szó. A pénzügyi területen dolgozók egymás között, de már az ügyfeleknek is megjegyzik, félig viccesen: nem árt elkezdeni spájzolni a tartós élelmiszert!

Ezt írtam le pár cikkel korábban!

Olvassatok vissza nem árt! Hidd el, hasznodra válik majd...

KIRA 

http://www.jovonk.info/2012/01/05/mar-nyilt-titok-vagyonok-zarolasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése